Ring: 51 89 21 85

Får du det dårligt op til en eksamen?

Det er helt almindeligt, at føle sig skidt tilpas op til en eksamen. Her er mine bedste råd til, hvad du bør gøre.

Kan du nikke genkendende til én af de følgende følelser:

  • Bliver din krop stresset?
  • Forsvinder koncentrationen?
  • Føler du dig helt ”blank”?
  • Får dårlig mave?
  • Hjertebanken?
  • Svedige hænder?
  • Kort lunte?
  • Nattesøvnen ødelagt?
  • Tankemylder?

Symptomerne kan være rigtig mange.

Alle har nok prøvet eksamensangst i større eller mindre grad.

Nogen mener det sætter dem mere op til at være koncentrerede, når prøven så skal udføres. Andre går helt ned med flaget før eller under eksamen, eller kollapser når det hele er overstået.

Fortvivl ikke, det er lige efter bogen og der er både ting ud selv kan gøre og hjælp at hente.

Hvad sker der i teorien

Angsten forekommer når 2 ting er i spil

Frontal frygt:

Når noget truende kommer forfra. Det kan være den store sabeltiger, der kommer imod os, en krigerisk voldsmand eller her, eksamen.

Strubebuegangenes relæ i hjernen aktiveres, for at gøre kroppen klar til kamp. Kroppen kan føle en eksamen lige så livstruende som mødet med sabeltigeren.

Magtesløshed:

Når du ikke føler du kan gøre noget, bliver du magtesløs.

I stedet for at kæmpe eller flygte, går du i ”frys”, spiller død. Her er det relæet for skjoldbruskkirteludgangskanaler der aktiveres i hjernen.

Når den frontale frygt og magtesløsheden begge aktiveres, opstår angsten.

Hvad kan du selv gøre:

Du kan aflyse din eksamen, og så er den frontale frygt væk. Umiddelbart ikke en god løsning. Den er dog brugt af flere, der enten springer fra en uddannelse lige inden eksamen, eller vælger sygeeksamen. Nogen afholder sig helt fra at melde sig til noget, hvor der forekommer eksamen.

Det nemmeste at gøre selv, er at arbejde med magtesløsheden. Finde ud af hvad du aktivt kan gøre her og nu. For eksempel at læse fra side x til y, tage en afslappende dag, tage det bestemte tøj på og holde lykkeamuletten i lommen, eller andet der får dig væk fra magtesløsheden og til at blive aktiv i forhold til frygten.

Aktivering af både frygt og magtesløshed skyldes altid gamle traumer. Noget der er opstået tidligere i dit liv eller tilbage i tidligere generationer, som nu kommer i spil.

I den transbiologiske traumeterapi går vi tilbage og finder dine traumer og forløser dem. Nogle gange er det enkelt og nemt. Andre gange er der flere traumer forbundet til udfordringen og så kræver det et par sessioner, for at du kan blive fuldstændig rolig, fredfyldt og let, når du tænker på en forestående eksamen.

Du er altid velkommen til at kontakte mig og aftale tid for session.

Bestil
tid
klinik for krop, sind, ånd & sjæl

Book din behandling nu

Jeg glæder mig meget til at hjælpe dig med de udfordringer, som du står med netop nu. Book en behandling. Vi starter altid med en indledende snak om den behandling, som vil passe bedst til dig.

01

Book nu

02

Vi tager en indlendende snak

03

Behandlingen starter op